ua en ru

Апеляційний суд почав засідання у справі Саакашвілі (стрім)

Апеляційний суд почав засідання у справі Саакашвілі (стрім) Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Апеляційний суд почав засідання у справі Саакашвілі

Апеляційний суд Києва розпочав засідання у справі екс-голови Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

Засідання Апеляційного адміністративного суду Києва по справі Михайла Саакашвілі. Наживо

Опубліковано РБК-Украина 22 січня 2018 р.

Будівля суду оточена співробітниками Національної гвардії України. Крім того, під судом мітингують близько 100 прихильників Саакашвілі.

Апеляційний суд почав засідання у справі Саакашвілі (стрім)Апеляційний суд почав засідання у справі Саакашвілі (стрім)

Фото: активісти біля будівлі Апеляційного суду (РБК-Україна)

"Державна міграційна служба, яка виграла в суді першої інстанції справу за позовом Михайла Саакашвілі щодо отримання додаткового захисту, сама подала апеляцію до апеляційного суду", - повідомляли у "Русі нових сил".

Суд розглядає скаргу Київського облуправління Державної міграційної служби на рішення окружного адмінсуду Києва, який відмовив Саакашвілі у визнанні незаконним рішення ДМС про відмову визнання його особою, яка потребує додаткового захисту.

Нагадаємо, попереднє засідання Апеляційного суду Києва з розгляду скарги прокуратури на рішення Печерського суду відпустити Саакашвілі проходило 19 січня 2018 року.

Зазначимо, 11 грудня 2017 року Печерський районний суд Києва після затримання відпустив Саакашвілі без призначення запобіжного заходу. Генеральна прокуратура подала апеляцію на дане рішення з вимогою призначити домашній арешт. Апеляційну скаргу, згідно з інформацією на сайті суду, буде розглядати колегія суддів у складі Олега Присяжнюка, Дениса Масенка та Ігоря Паленіка. Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та приховуванні їхньої злочинної діяльності. Крім того, за даними слідства, його діяльність фінансувало оточення колишнього президента України Віктора Януковича.