ua en ru

Апеляційний суд Львівської області виправдав звинуваченого у хабарництві екс-мера міста Винники

Апеляційний суд Львівської області 5 грудня виправдав колишнього мера міста Винники Теодора Гудзяка, який 25 серпня цього року був засуджений Шевченківським районним судом Львова до восьми років позбавлення волі за отримання хабара в розмірі 40 тис. дол. Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна".
Нагадаємо, мер міста Винники Теодор Гудзяк був затриманий 10 лютого 2010 року при одержанні 40 тис. дол. за виділення земельної ділянки площею 0,07 га. Прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу відносно нього за ч. 2. ст. 368 КК ("отримання хабара у великому розмірі"; позбавлення волі на строк від двох до п'яти років). Однак незабаром слідчі Генпрокуратури прийняли рішення відпустити Гудзяка під заставу у розмірі 50 тис. грн., а 25 серпня 2011 року Шевченківський райсуд Львова засудив Теодора Гудзяка та його спільника Любомира Леськіва до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Вчора колегія з трьох суддів Апеляційного суду Львівської області визнала Гудзяка невинним "у зв'язку з відсутністю складу злочину". "Справу в цій частині закрити. Заставу в розмірі 50 тис. грн, внесену на рахунок Генпрокуратури, повернути Теодору Ґудзяку", - йдеться в рішенні суду. При цьому Любомира Леськіва Апеляційний суд засудив до двох років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Адвокат Теодора Гудзяка Володимир Коваленко задоволений рішенням суду: "Була тільки одна мета - домогтися виправдання мого підзахисного, і суд ухвалив правильне рішення".
Прокуратура Львівської області не згодна з рішенням Апеляційного суду і має намір його оскаржити. Прокурор Наталія Малиш заявила виданню, що "Теодор Гудзяк повинен сидіти за гратами, суд першої інстанції виніс справедливе рішення".