ua en ru

Апеляційний суд Києва підтвердив необґрунтованість претензій Київради до забудовника ЖК на Подолі

Апеляційний адміністративний суд Києва залишив без змін рішення суду першої інстанції щодо законності будівництва комплексу по вул. Нижній вал 27-29. Відповідне рішення Апеляційний суд Києва прийняв на засіданні 17 червня.

Таким чином, згідно з рішенням суду, претензії управління охорони культурної спадщини КМДА до забудовника визнані протиправними та необґрунтованими.

Суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги управління охорони культурної спадщини КМДА від 29 квітня 2015 р. до ТОВ "Пателі Лізинг".

"Фактично апеляційний суд підтвердив, що нас незаконно притягнули до відповідальності. В лютому та березні 2015 р. управління охорони культурної спадщини видало два приписи, що визнані судом незаконними, де вимагало від нас зупинити будівельні роботи. При тому, що будівельні роботи були завершені ще півроку тому. А також видало постанову, яку судом також визнано протиправною, про накладення фінансових санкцій на нашу компанію у розмірі 170 тис. грн за начебто порушення законодавства України у сфері охорони культурної спадщини. Хоча це не відповідає дійсності - ми мали всі необхідні дозвільні документи на проведення робіт, в тому числі від органів охорони культурної спадщини. Тому не дивно, що КМДА не змогла надати в суді обґрунтування своїх претензій - порушень просто немає", - повідомив за результатами засідання представник ТОВ "Пателі Лізинг" Ігор Боженко.

Він додав, що сторону КМДА в суді знову представляв приватний адвокат Юрій Храпай, який не є співробітником ані управління охорони культурної спадщини, ані інших управлінь КМДА.

"Храпай цілеспрямовано і не вперше працює проти нашої компанії. При чому працює не тільки в юридичній площині, а й політичній - через ЗМІ. Він висуває нам надумані звинувачення, які потім не підтверджуються в суді. Під різними приводами намагається довести суду, що житлово-офісний комплекс, який вже побудований, підлягає знесенню. Ми підозрюємо, що мета таких звинувачень - відтягнути час введення об'єкта в експлуатацію", - припустив представник компанії-забудовника.

Також він підкреслив, що ТОВ "Пателі Лізинг" цінує свою репутацію і веде будівництво у відповідності із вимогами чинного законодавства і за наявності всіх необхідних дозвільних документів.