ua en ru

АП: саміт Україна-ЄС переноситься на вересень

АП: саміт Україна-ЄС переноситься на вересень Фото: Костянтин Єлісєєв

Раніше проведення саміту було заплановано на 19 травня

Саміт Україна-ЄС переноситься на вересень 2016 року. Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв під час брифига у середу, 27 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

"За спільним рішенням президента України, Європейської ради та Єврокомісії було прийнято рішення про перенесення саміту з 19 травня на вересень", - повідомив Єлісєєв.

Він також підкреслив, що рішення про перносе саміту було прийнято спільно. Також він додав, що дата проведення саміту Україна-ЄС буде узгоджено додатково.

"Дата буде узгоджена під час зустрічі Порошенка з лідерами ЄС на високому рівні перед самітом ЄС, який відбудеться 28,29 червня ", - додав Єлісєєв.

Раніше про перенесення саміту повідомляв брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Нагадаємо, 26 квітня Рікард Йозвяк повідомив, що Европарламент швидше за все, буде голосувати за введення безвізового режиму з Україною і Грузією у вересні.

20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Ради Європейського Союзу скасувати візи для громадян України. Президент України Петро Порошенко очікує, що ЄС надасть безвізовий режим для українців вже через кілька місяців.