ua en ru

В "Антонові" допускають створення власного лоукостера

В "Антонові" допускають створення власного лоукостера Фото: літаків "Антонова" (ukroboronprom.com.ua)

У ДП "Антонов" є декілька пасажирських літаків Ан-148 і Ан-158, які раніше експлуатувалися авіакомпаніями "Аеросвіт" і МАУ

У державному підприємстві "Антонов" допускають створення власного лоукостера. Про це в інтерв'ю РБК-Украина розповів директор компанії "Авіалінії Антонова" Михайло Харченко.

Харченко розповів, що у ДП "Антонов" є декілька пасажирських літаків Ан-148 і Ан-158, деякі з них раніше експлуатувалися авіакомпаніями "Аеросвіт" і "Міжнародні авіалінії України".

Проте він зазначив, що ці літаки зараз не літають, оскільки необхідно вкласти інвестиції у відновлення їх льотної придатності.

"З точки зору економіки "Антонова", простіше побудувати літаки і комусь віддати в експлуатацію. Питання про можливості створення власної лоукост-компанії розглядалося. Звичайно, це клопітка і важка напрямок авіабізнесу, з величезною часткою відповідальності, перш за все, потрібно підтримувати безпеку на високому рівні. Одне авіаподію може перекреслити всі здобутки за десятки років, спричинити за собою величезні збитки і втрати. Але ця ідея має право на спробу розвитку", - повідомив Харченко.

Нагадаємо, раніше підприємство "Антонов" підтвердило співпраця з Російською Федерацією з обслуговування літаків.