ua en ru

Антитерористична операція на південному сході України продовжується, - СБУ

Антитерористична операція на південному сході України триває.

Антитерористична операція (АТО) на південному сході України триває. Про це на прес-конференції повідомила прес-секретар Служби безпеки України Марина Остапенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Антитерористична операція не була згорнута, її активна частина була припинена на свята, але операція триває", - сказала Остапенко.

"Зараз головне завдання антитерористичної операції - це забезпечити периметр безпеки, щоб це не перекинулося на сусідні регіони України", - додала керівник пресс-центру СБУ.

Як заявив сьогодні на брифінгу заступник начальника головного командного центру Збройних сил України генерал-майор Олександр Розмазнін, донецька міліція не співпрацює з українською армією в рамках антитерористичної операції.

"Ми не відчуваємо співпраці з боку міліції Донецької області. Я не уповноважений це коментувати, але факт залишається фактом: нам не допомагають, коли наші частини знаходяться в окремих районах", - сказав Розмазнін.

Нагадаємо, 13 квітня Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) вирішила розпочати АТО із залученням Збройних сил України. 14 квітня в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ про початок АТО на сході України.