ua en ru

Антимонопольний регулятор США зняв з Intel звинувачення в застосуванні незаконних практик, які пригнічують конкуренцію

Федеральна торгова комісія США (FTC) повідомила сьогодні, що знімає з найбільшого в світі виробника мікропроцесорів - корпорації Intel звинувачення в застосуванні незаконних практик, що пригнічують конкуренцію. Керівництво Intel погодилося з вимогами американського антимонопольного органу припинити застосовувати незаконну ділову практику, що відкриває двері відновленню конкуренції у високотехнологічному секторі і запобігає повторенню випадків її придушення в майбутньому. Відповідну інформацію розповсюдила сьогодні прес-служба FTC, повідомляє РБК.
Голова Федеральної торгової комісії США Джон Лейбовіц, коментуючи ситуацію, відзначив: "Позов проти Intel демонструє, що FTC готова боротися з антиконкурентною поведінкою навіть великих і найбільш впливових компаній. Досягнутою сьогодні попередньою домовленістю ми відкриваємо двері конкуренції. Відтепер кожна компанія, включаючи Intel, отримує певну упевненість в тому, що правила поведінки дотримуватимуться і в майбутньому, що дозволить компаніям цього динамічного сектора пропонувати своїм клієнтам кращі інноваційні продукти".
Нагадаємо, що антимонопольні органи США за наслідками розслідування ділової практики Intel подали проти компанії позов і пред'явили чіпмейкеру офіційні звинувачення в порушенні правил вільної конкуренції.
Раніше антимонопольні претензії до Intel пред'являли в Євросоюзі, Південній Кореї і Японії. У 2009 р. Єврокомісія оштрафувала Intel на 1,45 млрд дол., визнавши компанію винною в порушенні антимонопольного законодавства. Європейський регулятор порахував незаконними такі практики Intel як, наприклад, винагорода виробників комп'ютерів за відмову випускати продукти на платформі AMD, основного конкурента Intel. Пізніше Intel погодився виплатити своєму найбільшому конкурентові AMD 1,25 млрд дол. з метою припинення всіх антимонопольних суперечок.