ua en ru

Антикорупційний комітет рекомендував Раді надати НАБ право на прослуховування громадян

Антикорупційний комітет рекомендував Раді надати НАБ право на прослуховування громадян Фото: НАБ

Ситник зазначив, що з часом право на знімання інформації отримає також поліція

Комітет ВРУ з питань запобігання та протидії корупції схвалив проект закону 4812 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності Національного антикорупційного бюро України), який надає право уповноваженим підрозділам Національного антикорупційного бюро України (НАБ) на зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж без залучення до виконання відповідних негласних слідчих дій співробітників підрозділів органів Національної поліції або органів безпеки Відповідне рішення було прийнято сьогодні під час засідання комітету, передає кореспондент РБК-Україна.


"Ми маємо можливість слухати не безпосередньо до оператора, а через СБУ. Це чисто технічне питання, просто тоді канал з НАБ буде йти не до СБУ, а СБУ вже до оператора, а безпосередньо від оператора", - заявив під час розгляду питання директор НАБ Артем Ситник, зазначивши, що він також упевнений в тому, що з часом право на знімання інформації отримає також поліція.

"до Речі, вже в поліції наприкінці року був змінений закон у цій частині - там раніше стояв "органів внутрішніх справ", зараз вже змінено на "поліція" тобто законодавчі підстави для зняття інформації поліцією є",- додав Ситник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБ створило управління, до юрисдикції якого увійдуть 6 областей і зона АТО.