ua en ru

Антикорупційний комітет завтра повернеться до питання вибору аудитора НАБУ, - Соболєв

Антикорупційний комітет завтра повернеться до питання вибору аудитора НАБУ, - Соболєв Фото: Єгор Соболєв

Нардеп запропонує провести засідання комітету завтра, якщо не проголосують за Сторча

Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції може завтра повторно розглянути кандидатуру Роберта Сторча на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро України. Про це сьогодні в кулуарах Ради повідомив голова комітету Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо говорити про аудитора НАБУ, є два варіанти, які запропоную членам комітету: підтвердити новим голосуванням нашу рекомендацію призначення Роберта Сторча. Якщо на це не буде сили волі у членів комітету, тоді я запропоную заново оголосити конкурс", - заявив Соболєв. Нардеп зазначив, що запропонує провести засідання комітету завтра.

У свою чергу, перший заступник голови комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець вважає, що на посаду аудитора НАБУ повинна бути обрана третя кандидатура, яка зможе набрати достатню кількість голосів для призначення.

"Голосів немає. Вихід із ситуації треба шукати. Поки я бачу одне - це заміна кандидатів", - заявив Ємець. Нардеп зазначив, що має відповідну кандидатуру, яку поки не планує називати.

Тим часом, народний депутат від фракції БПП Іван Винник зазначив, що комітет з питань запобігання та протидії корупції не обмежений у часі для доопрацювання постанови про призначення аудитора НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України не змогла призначити незалежного аудитора діяльності НАБУ від парламенту.