ua en ru

Антикорупційні органи на сьогодні забезпечені всіма необхідними ресурсами, - Гройсман

Антикорупційні органи на сьогодні забезпечені всіма необхідними ресурсами, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Вперше за 25 років в Україні побудована антикорупційна інфраструктура

Україні вперше за 25 років незалежності вдалося побудувати всю необхідну незалежну антикорупційну інфраструктуру. Про це сьогодні в ході зустрічі глав урядів країн Балтії повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"За останні кілька років нам вдалося вперше за 25 років нашої незалежності побудувати всю необхідну незалежну антикорупційну інфраструктуру - з точки зору інституцій і з точки зору законодавства. Сьогодні українське законодавство досить жорстке і вимоги щодо відкритості, особливо у процесі, який відбувається під влади з боку закону досить жорсткі, за їх порушення передбачена кримінальна відповідальність", - заявив він.

За його словами, в минулому році ці незалежні інституції почали напрацьовувати власний досвід, і існують фундаментальні напрацювання щодо ліквідації тих чи інших корупційних схем, які працювали в країні.

"Всі антикорупційні інституції на сьогодні забезпечені всіма необхідними ресурсами, які необхідні, в тому числі і фінансуванням, яке повинно забезпечити їх незалежність", - додав глава українського уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко заявив, що незадоволений антикорупційними результатами, незважаючи на створення незалежної антикорупційної інфраструктури.