ua en ru

Антикорупційна прокуратура стурбована конфліктом між НАБУ і НАЗК

Антикорупційна прокуратура стурбована конфліктом між НАБУ і НАЗК Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

САП закликає керівників НАБУ та НАЗК діяти виключно у межах повноважень

Спеціалізована антикорупційна прокуратура стурбована конфліктом між Національним антикорупційним бюро України і Національним агентством з питань запобігання корупції. Про це йдеться у повідомленні прес-служби САП у Facebook.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вкрай занепокоєна ситуацією, що виникла впродовж останніх днів у взаємовідносинах Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Незвична напруга, що виникла між відомствами, створеними в межах єдиної антикорупційної реформи, вимагає невідкладної реакції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після отримання підтвердженої інформації про проведення НАЗК перевірки щодо дотримання главою НАБУ Артемом Ситником вимог Закону України "Про запобігання корупції", САП невідкладно вжито заходів щодо недопущення конфлікту інтересів - витребувано з НАБУ кримінальне провадження про можливе недостовірне декларування службовими особами НАЗК, розпочате детективами у жовтні цього року.

Крім того, детективам НАБУ запропоновано проводити слідчі та процесуальні дії щодо НАЗК лише за участю САП.

"Вважаємо, що виникла ситуація повинна також стати предметом розгляду на засіданнях відповідних органів контролю - Ради громадського контролю при НАБУ та Громадської ради при НАЗК", - йдеться у повідомленні.

Також, САП закликає керівників НАБУ та НАЗК діяти виключно у межах повноважень.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вкрай занепокоєна ситуацією, що виникла впродовж останніх днів у взаємов...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 10 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК вимагає від Ситника пояснити відмову в наданні інформації та документів.