ua en ru

НАЗК зажадало від Ситника пояснити відмову в наданні інформації та документів

НАЗК зажадало від Ситника пояснити відмову в наданні інформації та документів Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Глава НАБУ вчинив адміністративне правопорушення

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вимагає від голови Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника пояснити відмову в наданні інформації та документів. Про це повідомляє прес-служба НАЗК у Facebook.

"НАЗК запрошує директора НАБУ для дачі пояснень з приводу невиконання вимог Національного агентства", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, НАЗК листом №41-08 / 40289/17 від 8 листопада 2017 запрошує Артема Ситника прибути 13 листопада 2017 року з 10:00 до 12:00 для надання відповідних пояснень.

Так, в порушення частини четвертої статті 12 Закону України "Про запобігання корупції" директор НАБУ не виконав законні вимоги Національного агентства, а саме необґрунтовано відмовив НАЗК в інформації та документах, що є ознакою адміністративного правопорушення.

Зазначається, що відповідальність за це передбачена частиною першою статті 188 -46 "Невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства з питань запобігання корупції" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до частини четвертої статті 12 Закону України "Про запобігання корупції" державні органи, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування, фізичні та юридичні особи зобов'язані надавати запитувані НАЗК документи або інформацію протягом 10 робочих днів з дня отримання запиту.

Національне агентство з питань запобігання корупції запрошує директора Національного антикорупційного бюро України для н...

Опубліковано Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК 8 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК внесло припис директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику.