ua en ru

Аніщенко: В Україні в 2011 р. буде відкрито 7 перинатальних центрів, а в 2012 р. - 9

В рамках виконання національної програми "Нове життя", яка передбачає створення перинатальних центрів в 2011 році буде відкрито 7 таких центрів. Про це після сьогоднішньої зустрічі з викладацьким та студентським складом Національного медичного університету ім. А.А. Богомольця заявив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Національний проект "Нове життя" щодо створення перинатальних центрів розрахований на три роки. У нас 27 суб'єктів - 25 областей, місто Київ і місто Севастополь. Передбачається, що цього року ми відкриємо 7 центрів, наступного року - 9", - сказав Аніщенко.
Міністр підкреслив, що до 2013 року буде відкрито вже 27 перинатальних центрів: "На це виділено кошти, вони йдуть через національне агентство, там близько 110 млн грн".
За словами Аніщенка, згідно з цією програмою, місцева влада повинна профінансувати ремонт та реконструкцію приміщень для створення центрів, а держава бере на себе забезпечення апаратурою. "Паралельно, ми беремо на себе підвищення кваліфікації навчання тих кадрів, які працюватимуть в цьому напрямку", - зазначив міністр.
Нагадаємо, Національний проект "Нове життя" стартував під патронатом Президента в 2010 р. Основна мета проекту - створення 27 регіональних перинатальних центрів протягом 10-15 років. Проект передбачає забезпечення населення доступною висококваліфікованою медичною допомогою, а також комфортними умовами народження дітей шляхом створення мережі регіональних перинатальних центрів.