ua en ru

Андрій Довбенко: з юристів - в венчурні інвестори

Андрій Довбенко: з юристів - в венчурні інвестори

Юрист Андрій Довбенко місяць тому пішов з посади керуючого партнера ЮФ Evris. За словами Андрія, зараз він працює над створенням власного венчурного фонду, який буде інвестувати в українські високотехнологічні стартапи.

Про свої наміри змінити сферу діяльності юрист Андрій Довбенко говорив і раніше. Так, в недавньому інтерв'ю, присвяченому змінам в структурі управління Evris, він повідомив, що планує приділяти більше часу проектам, безпосередньо не пов'язаних з юриспруденцією. При цьому, адвокат поділився своїм баченням того, як буде розвиватися ринок юридичних послуг в найближчому майбутньому. Андрій Довбенко впевнений, що сфери діяльності юридичних фірм значно розширяться. Причиною цього стане, з одного боку, глобалізація, яка поступово стирає межі між країнами, з іншого - впровадження нових технологій, які будуть диктувати необхідність прийняття швидких і ефективних рішень, а також підвищення кваліфікації співробітників міжнародних компаній.

Про структуру і розмір венчурного фонду юриста Андрія Довбенко поки нічого не відомо. Однак, за словами юриста, особливу увагу у фонді будуть приділяти стартапам на базі блокчейна. Експерти вже протягом досить тривалого часу відзначають великий потенціал цієї технології. Юрист Андрій Довбенко впевнений, що їй цілком під силу зробити революцію не тільки в економіці, але і в сфері державного управління.

«В даний час в Україні генерується велика кількість інноваційних блокчейн-стартапів. Я створюю венчурний фонд, щоб дати їм шанс на розвиток. Упевнений, що команді мого фонду також вдасться стимулювати появу нових ідей для розвитку різних сфер економіки країни », - каже відомий юрист з Києва Андрій Миколайович Довбенко.

Юрист і адвокат переконаний, що його відхід від справ в Evris не з'явиться на успіхи компанії в майбутньому. Тим більше, що управлінська реорганізація в компанії пройшла більш ніж успішно. Адміністративне управління юрфіромой було делеговано Ігорю Кравцову, а четверо керівників практик стали партнерами. Нагадаємо, що Evris за результатами «Юридичної премії 2018» стала кращою в номінації «Юридична фірма - прорив року». Також, за результатами дослідження програми PLS Top Teams, Evris увійшла в Золоту лігу юридичних фірм України.