ua en ru

Ананьєв розповів подробиці свого затримання

Ананьєв розповів подробиці свого затримання Фото: Валерій Ананьєв (facebook.com/id.ananiev)

Ананьєв розповів, що раніше у поліції йому не повідомляли про цю справу

Учасник війни на сході України, блогер Валерій Ананьєв розповів подробиці свого затримання. Про це він розповів в ефірі UMN.

"Учора речник поліції у Дніпропетровській області (Анна Старчевська, - ред.) звинуватила мене офіційно у себе на сторінці. Так і написала: "Офіційно". У тому, що я ухилявся від слідства, не йшов на співпрацю, не являвся на суди, і при цьому всьому велась робота з моїм адвокатом. Усе це абсолютна брехня. Не існує в цьому світі жодного папірця, на якому є мій підпис, жодної довідки, нічого - що я був повідомлений хоч якимось чином", - заявив він.

Також Ананьєв розповів, що раніше з поліції йому не повідомляли про цю справу.

"Ще вчора ввечері, коли мене затримали, і приїхали журналісти до відділку, я сказав: якби мені повідомили про цю справу, коректно, я б приїхав, і владнав її дуже швидко. Бо справа дріб’язкова", - повідомив він.

"І сьогодні вдень, коли я був тут, коли був повідомлений, ця справа владналась за пів години. Виникає питання: для чого був увесь цей галас? Я сподіваюсь, що це просто недолугість роботи слідства. Скоріше треба вирішити що з Катею (Гандзюк, - ред.), бо зі мною в порядку, живий, здоровий і на волі", - додав Ананьєв.

Нагадаємо, затриманого 10 вересня Валерія Ананьєва відпустили з поліції.

Додамо, , в коментарі РБК-Україна спікер Нацполіції в Дніпропетровській області Анна Старчевська повідомила, що Валерія Ананьєва затримали і доставили у відділення поліції для проведення слідчих дій в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст 122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості).

За її словами, він не співпрацював зі слідством і ігнорував виклики до слідчого. Старчевська повідомила, що його затримали за постановою суду.