ua en ru

Валерія Ананьєва випустили з поліції

Валерія Ананьєва випустили з поліції Фото: Валерій Ананьєв (facebook.com/id.ananiev)

За його словами, справу вирішили за півгодини

Затриманого 10 вересня Валерія Ананьєва випустили. Про це він повідомив під час прямої трансляції у Facebook.

За його словами, справу вирішили за півгодини. Чоловік заперечує інформацію поліції про те, що він не співпрацював зі слідством та ігнорував виклики до слідчого.

"Усе це неправда. Я не отримував жодного повідомлення... Те, що вони співпрацювали з моїм адвокатом, це взагалі смішно, бо до вчорашнього вечора ніякого адвоката, який вів мою справу, не існувало", - повідомив Ананьєв.

Він підкреслив, що якби знав про цю справу, "вона б вирішилася дуже швидко, бо вона дріб'язкова".

"Чому саме це виникло на презентації, чому потрібен був цей галас - мені не відомо. Я дуже сподіваюсь, що це просто через недолугу роботу слідства усе так затягнулось", - зазначив Ананьєв.

При цьому до правоохоронців, які його затримали, він претензій не має: "Вони виконували постанову суду, яка дійсно була. І поводилися зі мною по-людськи".

Нагадаємо, вчора, 10 вересня, в коментарі РБК-Україна спікер Нацполіції в Дніпропетровській області Анна Старчевська повідомила, що Валерія Ананьєва затримали і доставили у відділення поліції для проведення слідчих дій в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст 122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості).

За її словами, він не співпрацював зі слідством і ігнорував виклики до слідчого. Старчевська повідомила, що його затримали за постановою суду.

Однак дату суду, за постановою якого Ананьєва затримали, в поліції назвати відмовилися. Також не повідомили, чи перебував Ананьєв в розшуку.