ua en ru

Аналітики S&P знайшли спосіб передбачити перемогу на президентських виборах у США

Аналітики S&P знайшли спосіб передбачити перемогу на президентських виборах у США Фото: аналітики S&P навчилися передбачати ім'я нового президента США

Експерти встановили зв'язок між індексом котирування компаній США і президентськими виборами в країні

Аналітики S&P Global Market Intelligence стверджують, що визначити перемогу того чи іншого кандидата на виборах президента Сполучених Штатів Америки можна за допомогою дослідження настрою інвесторів в ході декількох місяців перед днем голосування. Про це йдеться в доповіді S&P, передає CNN Money.

За основу підрахунків експерти беруть коливання індексу "широкого ринку" S&P 500 (котирування 500 найбільших компаній США) починаючи з виборів 1944 року, коли була створена компанія S&P.


Для дослідження береться період з 31 липня по 31 жовтня - 3 останні місяці перед виборами.

У цьому році, 2016, біржі відкрилися в понеділок, 1 серпня.

Як говориться в доповіді, у 82% випадків, якщо індекс S&P 500 за ці 3 місяці зростав, то правляча партія зберегла свою владу. Якщо ж індекс знижувався, то в 86% випадків новим президентом стане опозиціонер.

Котирування ростуть, коли розширюється економіка, тобто виборці погоджуються з нинішнім курсом Вашингтона. У зворотному випадку американці будуть вимагати нової влади.

З 17 передвиборних кампаній винятки з цього правила було лише у 3 випадках.

Аналітики S&P попереджають, що і в цьому році прогноз може бути неточним через солідну підтримку кандидата від Лібертаріанської партії Гері Джонсона. Згідно з дослідженням за нього можуть проголосувати 13% американців.

Зараз індекс S&P 500 знаходиться близько до історичних максимумів. Після падіння в кінці червня (в контексті рішення Великобританії про вихід з Євросоюзу) котирування відновилися і пішли вгору.

Так, в п'ятницю, 29 липня 2016 року, S&P 500 становив 2173,6 пункта. Це дає підставу вважати можливою перемогу на виборах в 2016 році кандидата від Демократичної партії США Хіларі Клінтон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Клінтон звинуватила спецслужби РФ у зломі пошти демократів США.