ua en ru

Anadarko Petroleum оголосила про чистий збиток в 26 млн дол. за підсумками III кварталу

Чистий збиток американської нафтогазової компанії Anadarko Petroleum Corp за підсумками III кварталу 2010 р., який закінчився у вересні нинішнього року, склав 26 млн дол. проти чистого прибутку в 200 млн дол. роком раніше. Виручка компанії скоротилася на 11% - з 2,87 млрд дол. за підсумками III кварталу минулого року до 2,55 млрд дол. в нинішньому році. Прибуток на акцію Anadarko Petroleum Corp за означений період часу становить 5 центів, тоді як у минулому році вона становила 40 центів. Такі дані містяться у фінансовому звіті компанії, передає РБК.
Anadarko Petroleum Corp. вважається однією з найбільш передових у технологічному відношенні нафтогазових компаній світу. Основними регіонами видобутку сировини для неї є США, Алжир і Канада. Штаб-квартира організації знаходиться в Вудлендс, штату Техас, на неї працюють більше 3 тис. чоловік.
Anadarko Petroleum Corp. володіє 25% акцій британської ВР і повинна була понести частину витрат, пов'язаних з ліквідацією витоку нафти в Мексиканській затоці, яка сталася 20 квітня в результаті вибуху на нафтовій платформі Deepwater Horizon. Однак американська корпорація відмовляється виплачувати свою частину. Її представники стверджують, що ВР повинна була запобігти вибуху та подальшій екологічній катастрофі.