ua en ru

Літак Ан-132 може злетіти вже восени 2016, - Романів

Літак Ан-132 може злетіти вже восени 2016, - Романів Фото: Роман Романів

Повітряне судно не буде мати жодної російської деталі

Державне підприємство (ДП) "Антонов" планує виготовити перший літак-демонстратор Ан-132, який може злетіти вже восени 2016 року. Про це заявив генеральний директор державного концерну (ГК) "Укроборонпром" Роман Романів, передає прес-служба відомства.

"Літак Ан-132D - це перший глобальний проект ДП "Антонов", що входить до складу ГК, з провідними світовими авіаційними компаніями. Це приклад виконання програми імпортозаміщення: повітряне судно не буде мати жодної російської деталі", - заявив Романів.


Більше половини комплектуючих для нього виготовлять українські підприємства, решту забезпечать кращі світові компанії. Зокрема, турбогвинтові двигуни PW150A поставить Pratt & Whitney Canadа, а гвинти R-408 -британська Dowty Propellers. Авіоніка і система енергопостачання на літаку буде від американської Honeywell, а система підготовки повітря - від німецького Liebherr.

Як наголошується, Ан-132 призначений для малої і середньої протяжності маршрутів і може мати різноманітне застосування, транспортування військ до перевезення вантажів.

Нагадаємо, раніше "Укроборонпром" розробив новітній комп'ютеризований бойовий модуль.