ua en ru

Amnesty виступила з критикою вироку екс-директору Бібліотеки української літератури в Москві

Amnesty виступила з критикою вироку екс-директору Бібліотеки української літератури в Москві Фото: Наталія Шаріна

В Amnesty заявили, що сторона звинувачення експлуатувала антиукраїнські настрої

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International розкритикувала вирок, винесений російським судом екс-директору Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріній. Про це повідомляє DW.

Зокрема, заступник директора по Європі та Центральній Азії Amnesty International Денис Кривошеєв заявив, що вирок Шаріній демонструє "повне презирство російської юстиції до принципу верховенства закону та відсутність незалежності російської судової влади".

"Цей політизований процес не має нічого спільного зі встановленням справедливості і підкреслює серйозні недоліки судової системи Росії", - заявив Кривошеєв, зазначивши, що обидва пред'явлених Шаріній звинувачення є необґрунтованими і політично мотивованими.

"Звинувачення експлуатувало антиукраїнські настрої, які в даний час надзвичайно поширені в Росії, а суд просто-напросто відхилив основні докази захисту, в тому числі дані свідками свідчення, що поліцейські підкладали заборонені книги в бібліотеку", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міщанський суд Москви (Російська Федерація) визнав екс-директора Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну винною в екстремізмі і розтраті. Шаріну засудили до чотирьох років років позбавлення волі умовно.