ua en ru

Amnesty International: закриття Меджлісу в Криму стане кульмінацією репресій проти кримських татар

Amnesty International: закриття Меджлісу в Криму стане кульмінацією репресій проти кримських татар Фото: Міжнародна правозахисна організація Amnesty International про анексію Криму

Найбільше від репресивної політики де-факто влади Криму страждає кримськотатарська громада

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International в Україні заявила, що закриття Меджлісу в окупованому Росією Криму стане кульмінацією репресивних заходів проти кримськотатарської громади. Про це заявила директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур, передає Радіо Свобода.

Як повідомляється, найбільше від репресивної політики де-факто влади Криму страждає кримськотатарська громада.

"Її публічні заходи регулярно забороняються, в домівках лідерів та активістів відбуваються обшуки, їх затримують на основі політично вмотивованих звинувачень. Примусове закриття кримськотатарських медіа позбавило спільноту місцевих незалежних ЗМІ. Закриття ж Меджлісу буде кульмінацією репресивних заходів проти кримських татар", - заявила Мазур.

В правозахисній організації наголошують на необхідності зняти з Меджлісу тавро "екстремістської організації" і припинити переслідування тих, хто має відмінні від окупаційної влади в Криму погляди.

"Безпідставне звинувачення Меджлісу у тому, що він є "екстремістською організацією", необхідно зняти, а репресії проти кримськотатарських, проукраїнських чи будь-яких інших активістів, котрі висловлюють власні погляди у Криму, мають бути припинені. Належним чином має також дотримуватись право на свободу зборів, об'єднань та вираження", - йдеться у заяві організації.

Нагадаємо, раніше в Amnesty International заявили, що окупанти Криму неефективно розслідують зникнення активістів на півострові.