ua en ru

АМКУ оштрафував "Одесаобленерго", "Львівобленерго" та "Закарпаттяобленерго".

Одеське обласне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ВАТ "Одесаобленерго" на 17 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Про це повідомляє прес-служба АМКУ. Як встановило відділення, підприємство безпідставно відмовлялося подовжувати дію технічних умов на приєднання споживача до електричних мереж.

Львівське обласне відділення АМКУ оштрафувало ВАТ "Львівобленерго" на 14 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як встановило відділення, підприємство неправомірно відключало споживачів від електричних мереж. Підприємство визнало порушення та сплатило штраф до державного бюджету.

Закарпатське обласне відділення АМКУ оштрафувало ВАТ "Закарпаттяобленерго" на 7 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як встановило відділення, підприємство неправомірно провело розрахунок збитків за користування електричною енергією, що призвело до ущемлення інтересів споживачів. Підприємство визнало та усунуло порушення в процесі розгляду справи.

Крім того, відділення АМКУ оштрафувало "Закарпаттяобленерго" на 1 тис. грн за неподання інформації у встановлений законодавством термін.