ua en ru

АМКУ зацікавився аукціонами Фонду гарантування з участю американських компаній

АМКУ зацікавився аукціонами Фонду гарантування з участю американських компаній Фото: АМКУ перевірить аукціони Фонду гарантування (фото з відкритих джерел)

Комітет перевірить наявність порушень антимонопольного законодавства в даному процесі

Антимонопольний комітет України перевірить наявність порушень в угоді між Фондом гарантування вкладів і двома американськими компаніями про проведення аукціонів з реалізації заставного майна банків. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила держсекретар АМКУ Агія Загребельская.

В рамках дослідження ринків реалізації арештованого майна та майна неплатоспроможних банків до нас надійшов новий сигнал...

Опубліковано Агією Загребельською 20 вересня 2017 р.

За її словами, до комітету надійшло звернення, в якому вказувалося на те, що відбір агентів для реалізації зазначеного майна відбулося без проведення конкурсу, що свідчить про вчинення антиконкурентних дій.

Мова йде про рішення виконавчої дирекції ФГВФО щодо реалізації активів (прав вимоги за кредитними договорами), які перебувають у заставі НБУ за кредитами рефінансування, восьми банківських установ. Ця реалізація була доручена двом компаніям-представникам американських корпорацій: ТОВ "Фьост Файненшиал Нетворк Юкрейн" та ТОВ "Дебтекс України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФГВФО приверне до реалізації великих заставних активів американські компанії.