ua en ru

ФГВФО приверне до реалізації великих заставних активів американські компанії

ФГВФО приверне до реалізації великих заставних активів американські компанії Фото: американці займуться реалізацією активів банків-банкрутів

Реалізовуватися будуть активи восьми неплатоспроможних банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб разом з Національним банком України залучить до реалізації великих пулів активів неплатоспроможних банків, що знаходяться у заставі НБУ, американські компанії. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Як повідомляється, планується залучити компанії, що є світовими лідерами по реалізації проблемних активів - ТОВ "Дебтекс Україна" (дочірня компанія DebtX) і ТОВ "Фьост Файненшиал Нетворк Юкрейн" (дочірня компанія FFN

У проекті будуть задіяні активи, що перебувають у заставі НБУ за виданими кредитами рефінансування, у восьми банках: ПАТ "Віейбі Банк", АТ "Брокбізнесбанк", ПАТ "Дельта Банк", ПАТ "КБ "Актив Банк", ПАТ "Банк "Київська Русь", ПАТ "Єврогазбанк", АТ "Банк "Фінанси та Кредит" та АТ "Златобанк"

З цих активів сформовано два пули, які включають права вимоги за кредитами із загальною сумою заборгованості близько 5 млрд гривень кожен. Всю передпродажну підготовку, маркетинг активів та пошук потенційних покупців покладено на обрані компанії.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла за основу закон про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків.