ua en ru

АМКУ порушив справи щодо "ОТП Банку", "Укрсоцбанку" та "УкрСиббанку" за фактом нав'язування клієнтам конкретних страхових компаній

Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справи щодо ПАТ "ОТП Банк", АКБ "Укрсоцбанк" та ПАТ "УкрСиббанк" за фактом нав'язування клієнтам конкретних страхових компаній. Про це повідомив голова Комітету Олексій Костусєв, передає прес-служба АМКУ.

"Питання нав'язування банками страховиків на сьогодні є дуже гострим для багатьох громадян, особливо для тих, хто потрапив у скрутне становище у зв'язку із кризою. Кожен додатковий відсоток плати за кредитними договорами є для них принциповим. На жаль, чомусь, не всі банківські установи і страхові компанії це розуміють та продовжують дискримінаційну практику. Тому ми порушили проти них справи. Якщо банки не відмовляться від цієї практики, будемо карати. Якщо не розуміють нормальної людської мови, мови рекомендацій, будемо розмовляти з ними по-іншому", - наголосив О.Костусєв.

Як повідомлялося, у липні ц.р. Комітет офіційно звернувся до керівників ПАТ "Райффайзен Банк Аваль", ПАТ "ОТП Банк", ПАТ "УкрСиббанк", ПАТ КБ "ПриватБанк" та АКБ "Укрсоцбанк" із попередженням про початок розгляду справ про порушення банками конкуренційного законодавства, якщо продовжуватимуть надходити скарги від позичальників.

Комітет рекомендував 29 квітня ц.р. ПАТ КБ "ПриватБанк", ПАТ "Райффайзен Банк Аваль", АКБ "Укрсоцбанк", ПАТ "ОТП Банк" та ПАТ "УкрСиббанк" проводити прозорий відбір компаній, які страхуватимуть позичальників під час укладання кредитних договорів із банками. Всі ці банківські установи офіційно повідомили про готовність виконати отримані вимоги, однак досі до Комітету продовжують надходити сигнали від споживачів.