ua en ru

АМКУ став спостерігачем в Комітеті з питань конкуренції ОЕСР

Антимонопольний комітет України (АМКУ) набув статусу спостерігача в Комітеті з питань конкуренції Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Рішення щодо надання комітету цього статусу прийняла Рада ОЕСР, передає прес-служба АМКУ.

Статус спостерігача комітету надано на 2 роки. Разом з цим, як зазначено у листі Генерального секретаріату ОЕСР, термін може бути подовжено на основі критеріїв та рекомендацій Комітету з питань конкуренції ОЕСР.

Комітет з питань конкуренції ОЕСР опікується проблемами розвитку конкуренції, розширенням співпраці між національними конкурентними відомствами, а також підтримує політику, спрямовану на захист прав споживачів.

Поглиблення та розширення відносин між Україною та ОЕСР передбачено програмою економічних реформ Президента України Віктора Януковича на 2010 - 2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", а набуття членства в ОЕСР визначено одним із пріоритетних завдань зовнішньоекономічної політики України.

Така співпраця передбачає участь в опрацюванні документів та матеріалів з питань конкурентної політики та законодавства, які розробляються країнами-членами ОЕСР та країнами, що мають статус спостерігача в комітеті ОЕСР з питань конкуренції; аналіз кращих практик запровадження конкурентного законодавства; участь в телефонних конференціях з метою обговорення та надання коментарів щодо відповідних проектів документів.