ua en ru

АМКУ надасть перші гіпотези по справі "Газпрому" за 1,5-2 місяці

АМКУ надасть перші гіпотези по справі "Газпрому" за 1,5-2 місяці Фото: Юрій Терентьєв

Розслідування займе кілька місяців

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надасть перші гіпотези по справі російської компанії "Газпром" через 1,5-2 місяці. Про це в ході брифінгу 29 липня повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відносно нашої позиції по цій справі (порушення антимонопольного законодавства російською компанією "Газпром" - ред.), я думаю, що ми зможемо, перші гіпотези зможуть бути виписані протягом наступних 1,5-2 місяці", - сказав Терентьєв.

Загалом, за словами очільника АМКУ, розслідування займе декілька місяців.

Також Терентьєв поінформував, що комітет отримав необхідні документи від уряду та здійснює їх вивчення.

"Ми отримали документи від Кабінету міністрів щодо дослідження явних ознак зловживання законодавства про захист економічної конкуренції з боку "Газпрому". Наразі ми вивчаємо всі ці факти. Тому що діяльність, яка є предметом цієї заяви, торкається періоду з 2009 року по теперішній час, і ми проводимо досить-таки інтенсивні консультації із НАК "Нафтогаз" та іншими суб'єктами ринку для того, щоб насправді дати об'єктивну юридичну оцінку фактам, на які посилається Кабмін", - додав він.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України почав розслідування за ознаками порушення українського законодавства про захист економічної конкуренції щодо російської компанії "Газпром".