ua en ru

АМКУ оштрафував ТОВ "Лорант" за зловживання монопольним становищем на 100 тис. грн

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ "Лорант" на 100 тис. грн за зловживання монопольним становищем на регіональному ринку роздрібної реалізації пального, передає прес-служба АМКУ.
Як встановив комітет, оператор єдиної діючої автозаправної станції в Краснопільському районі Сумської області необґрунтовано припинив реалізацію бензинів та дизельного пального за готівку. При цьому підприємство продовжувало відпуск нафтопродуктів за платіжними картками. Порушення тривало у період з 17 липня до 13 серпня 2010 року.
Як наслідок, значна частина споживачів Краснопільського району була позбавлена можливості заправляти транспортні засоби пальним та використовувати їх за призначенням. Автовласники зазнали додаткових фінансових витрат, закуповуючи пальне на автозаправних станціях сусідніх районів.
"Мешканці невеликого населеного пункту закуповують нафтопродукти в основному за готівку, практично не користуючись платіжними картками. Тому неправомірні дії підприємства-монополіста, що призвели до ущемлення інтересів споживачів, отримали належну оцінку з боку Антимонопольного комітету України", - прокоментував прийняте рішення перший заступник голови комітету Юрій Кравченко.