ua en ru

В операторів ринку моторного скрапленого газу немає шансів встановити необгрунтовані ціни, - АМКУ

Компанії-оператори ринку моторного скрапленого газу не мають жодних шансів встановити необгрунтовані ціни слідом за ринком інших нафтопродуктів. Таке переконання на брифінгу у вівторок, 4 жовтня, висловив перший заступник голови Антимонопольного комітету України - державний уповноважений Юрій Кравченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми цей ринок тримаємо на контролі, розуміючи, що є спокуса у гравців цього ринку, розуміючи, що іде підняття загальної ціни на паливо, підняти ціну на газ без економічно виправданих на те причин. Хочу сказати, що, на відміну від нафтопродуктів, ціна на газ на заправках рахується дещо простіше. Тому система доказів, на які спирається Антимонопольний комітет, вона абсолютно зрозуміла. І я думаю, що у тих гравців, які граються на цьому ринку, шансів досить небагато", - наголосив він.

Кравченко поінформував, що нині у провадженні АМКУ перебувають близько 30 справ, які стосуються гравців ринку моторного скрапленого газу. У разі доведення зловживання антимонопольним становищем на ринку, для таких компаній передбачений штраф у розмірі до 10% від обороту за попередній фінансовий рік.