ua en ru

АМКУ зобов'язав "Кернел-Трейд", "Сантрейд" і "Пологівський олійно-екстраційний завод" прозоро формувати ціни на олію

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав ТОВ "Кернел-Трейд", ДП з ІІ "Сантрейд" та ЗАТ "Пологівський олійно-екстраційний завод" здійснювати прозору політику із формування цін щодо кожного з видів продукції. Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Про результати розгляду вимог Комітету підприємства мають повідомити у десятиденний термін.
Зокрема, йдеться про постатейний розрахунок собівартості кожного виду товару. Відтак, підприємства повинні окремо виділити витрати на виготовлення бутильованої соняшникової олії. Це дозволить підприємствам формувати справедливі оптово-відпускні ціни на продукцію.
Як відомо, на сьогодні ціни на соняшникову олію знижені та залишаються стабільними.
Як уже повідомлялося, 21 лютого 2011 р. АМКУ надав дозвіл 14 учасникам ринку соняшникової олії на узгоджені дії, спрямовані на відновлення рівноваги внутрішнього ринку та зниження вартості продукції для українських споживачів. Основні виробники та експортери олії зобов'язалися щомісяця наповнювати вітчизняний ринок до 20 тис. т олії та реалізовувати продукцію за середньою оптово-відпускною ціною 12 грн 15 коп.
Нагадаємо, АМКУ у січні 2011 р. порушив справу щодо зазначених підприємств за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку соняшникової олії. "Сантрейд", "Кернел-Трейд" та "Пологівський олійно-екстраційний завод" є основними постачальниками соняшникової олії в роздрібну торгівлю та належать до вертикально-інтегрованих груп, що дозволяє їм менше залежати від змін цін на сировину - насіння соняшнику.