ua en ru

АМКУ розпочал роботу з надання допомоги у вирішенні питань з продовольчими ресурсами в Полтавській та Харківській областях

Групи представників органів влади на чолі з заступником голови Антимонопольного комітету України розпочали роботу з надання допомоги у вирішенні питань з продовольчими ресурсами в Полтавській та Харківській областях. Про це сьогодні повідомив голова комітету Олексій Костусєв, повідомляє прес-служба відомства.

О.Костусєв поінформував, що дві такі робочі групи оперативно виїхали до Полтавської та Харківської областей 31 серпня цього року. До груп увійшли представники ДПА, ГоловКРУ, Деркомстату, Держцінінспекції та Держспоживстандарту. Роботу груп очолює заступник голови Антимонопольного комітету Олена Чернелевська. Активну участь у роботі беруть працівники місцевих органів влади й керівники відповідних обласних управлінь зокрема.

Основним завданням робочих груп є вироблення заходів із скорочення ланцюга між виробником та кінцевим споживачем. Серед інших завдань - забезпечення проведення державних цільових інтервенцій на ринках соціально значущих продуктів харчування. «Це забезпечить стабілізацію цінової ситуації та дозволить не допустити виникнення ажіотажного попиту на окремі категорії продуктів», - зазначив О.Костусєв.