ua en ru

Американська зброя на Донбасі підвищить вартість агресії РФ, - Порошенко

Американська зброя на Донбасі підвищить вартість агресії РФ, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Позитивне рішення з цього питання врятує життя багатьом українським військовим

Рішення про постачання американського оборонного озброєння Україні підвищить вартість російської агресії. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу у Військовій академії США "Вест-Пойнт" у ході робочого візиту до США, передає АП.

За його словами, питання про забезпечення України новими оборонними озброєннями призвело до гарячих дискусій у США на основі "декількох міфів".

"Перший - що американська зброя змусить Росію відправити свою зброю на Донбас. Але Росія ніколи не припиняла цього робити. Другий - американське зброя не вирішить ситуацію в цілому. Але це точно допоможе вирішити ситуацію разом з санкціями і дипломатичним тиском. І третій - що поставки американської зброї посилять напругу. Але це підвищить вартість російської агресії. Перед обличчям такого сильного стримування Москва могла б двічі подумати, перш ніж дозволити нове наступ", - підкреслив Петро Порошенко.

Він також зазначив, що прийняття позитивного рішення з цього питання може зберегти життя українським воякам, що є найважливішим.

Крім цього, Порошенко також подякував за медичну допомогу з боку США.

"Цей гуманітарний жест дуже цінується українцями", - сказав він.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що якщо США нададуть Україні оборонне озброєння, це рішення відкриє можливість поставки зброї з інших країн.