ua en ru

Dell Inc. відмовився підвищувати пропозицію по покупці 3Рar Inc

Американський виробник комп'ютерних систем Dell Inc. відмовився підвищувати пропозицію по покупці виробника систем і програмного забезпечення для зберігання даних і управління інформацією 3Рar Inc. Як йдеться в сьогоднішній заяві Dell, останні умови компанії не були схвалені радою директорів 3Рar, і виробник комп'ютерів не має наміру більше їх змінювати, пише РБК. Таким чином, Dell вибуває з гонки за 3Рar, в якій він змагався зі своїм конкурентом компанією Hewlett-packard (HP).

При цьому, Dell має намір стягнути з 3Рar 72 млн дол. компенсації за розірвання первинної угоди між компаніями.

За словами віце-президента Dell Дейва Джонсона, керівництво компанії вирішило "покласти край цій дискусії". В той же час, фінансовий директор компанії Брайн Гладден заявив, що Dell продовжить орієнтуватися, насамперед, на запити і інтереси своїх клієнтів і акціонерів компанії.

Нагадаємо, раніше сьогодні HP знов підвищив планку вартості 3Рar, довівши її до 2,4 млрд дол. Всю суму, як і раніше, HP готовий виплатити готівкою - з розрахунку 33 дол. за акцію. Таким чином, НР збільшив свою пропозицію по акціях 3Рar на 3 дол. з 30 дол./акція.