ua en ru

Американський Boeing і ірландська Ryanair уклали контракт на поставку 175 літаків на 15,6 млрд дол

Американський авіабудівний гігант Boeing і ірландсько-британський low-cost авіаперевізник Ryanair Holdings Plc уклали контракт на поставку 175 літаків. Сума угоди становить 15,6 млрд дол., говориться в прес-релізі Boeing.

Мова йде про пасажирські лайнери Boeing 737-800 Next-Generation. Відзначимо, що Ryanair поки залишається однією з небагатьох авіакомпаній, весь парк яких складається тільки з літаків Boeing. "Наша співпраця з цим чудовим європейським low-cost перевізником представляє надзвичайну важливість для всіх співробітників Boeing, і я неймовірно пишаюся тим, що вона продовжується ще на кілька років", - зазначив глава американської компанії Рей Коннер.

Boeing - одна з найбільших в світі аерокосмічних корпорацій, базується в Чикаго (штат Іллінойс). Виробляє ракети-носії, телекомунікаційні супутники, цивільні і військові літаки. Основні виробничі потужності компанії розташовані в м. Сіеттл (штат Вашингтон), в штаті Каліфорнія, в м. Сент-Луїс (штат Міссурі). Корпорація обслуговує замовників в 145 країнах. За даними компанії, в даний час в світі експлуатується більше 12 тис. цивільних літаків Boeing, що складає близько 75% всього світового авіапарку.

Читайте також: Airbus уклав найбільшу у своїй історії угоду на 18,4 млрд євро (відео)