ua en ru

Американські законодавці прийшли до компромісу з питання скорочення податку на зарплату

Американські законодавці прийшли до компромісу з питання скорочення податку на заробітну плату, передає Associated Press. Зокрема, спікер палати представників США Джон Бейнер повідомив журналістам, що між ним і главою сенатської більшості Гаррі Рідом досягнуто згоди про продовження дії скороченої ставки податку на заробітну плату на два місяці. Протягом наступних 60 днів ставка податку збережеться на два процентних пункти нижче звичайної.
Угода стала результатом більш як тривалої роботи обох палат законодавців і Білого дому, так як викликало гострі протиріччя між демократами з сенату і республіканцями з палати представників. Відомо, що 22 грудня до своїх однопартійців з цього приводу звернувся лідер сенатської меншості Міч Маккеннол. Він закликав підтримати поправки, щоб не допустити погіршення політичної ситуації і повернутися до обговорення вже в новому році.
"Сенатор Ріл і я досягли угоди, яка гарантує, що ставки податку на заробітну плату для працюючих сімей з 1 січня збільшені не будуть. У той же час ми впевнилися, що дані заходи не вдарять по малому бізнесу і не знизять темпи створення робочих місць в економіці", - заявив Бейнер присутнім журналістам.
Нагадаємо, 18 грудня сенат конгресу США вже схвалив закон, згідно з яким ще на два місяці продовжено дію скорочень податку на заробітну плату. Крім того, в черговий раз були продовжені виплати допомоги по безробіттю. Згідно з документом, податок на зарплату залишиться зниженим на 2 процентних пункту, а мільйони громадян США, які перебувають без роботи понад півроку, продовжать тижні отримувати допомогу в розмірі 300 дол.