ua en ru

Американські чиновники з правоохоронних органів виступають проти продажу ICQ компанії Digital Sky Technologies

Американські чиновники з правоохоронних органів висловлюються проти продажу агента миттєвих повідомлень ICQ компанії Digital Sky Technologies бізнесменові Юрієві Мільнеру - пише РБК daily з посиланням на британське видання Financial Times. Їх основний аргумент полягає в тому, що з продажем може бути ускладнена схема отримання доступу спецслужбами до чатів злочинців. У головному офісі ICQ дивуються - чому в США так бояться розвивати відносини з Росією в цьому ключі.

Як заявляли деякі американські поліцейські, ICQ - один з основних засобів зв'язку кримінальних угрупувань в Східній Європі. На даний момент для США досить просто дістати доступ до розшифрованих листувань підозрюваних, які зберігаються на ізраїльських серверах (де і розташовується штаб-квартира ICQ). Америка побоюється, що з переходом сервісу під управління російської компанії правоохоронні органи США втратять можливість подібної співпраці, оскільки «домовитися» з Росією «буде значно складніше, ніж з Ізраїлем», зазначають співромовники Financial Times.

На даний момент ICQ залишається провідним інтернет-месенджером в Росії, Німеччині і Чехії і, за словами представників правоохоронних органів США, є одним з основних каналів комунікації для злочинних угрупувань в Східній Європі, деякі представники яких ніколи не зустрічаються особисто.