ua en ru

Американські авіакомпанії відновлюють польоти до трьох міст України

Американські авіакомпанії відновлюють польоти до трьох міст України Ілюстративне фото (pixabay.com)

Після авіакатастрофи MH17 у 2014 році авіакомпаніям у США заблокували рейси до України

У Федеральному авіаційному управлінні Сполучених Штатів (FAA) зняли заборону для авіакомпанії на польоти до України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як повідомили у FAA в четвер, 18 жовтня, авіакомпаніям США та їхнім партнерам дозволено літати до українських аеропортів трьох міст - Харкова, Дніпра і Запоріжжя. Також дозволяється виконувати польоти у деякі частини Чорного моря.

Заборона на польоти залишається над Кримом і деякими частинами України.

Зазначається, що після збиття рейсу MH17 малайзійських авіаліній FAA у 2014 році рекомендувало американським авіакомпаніям припинити польоти над окупованим Кримом та зонами військового конфлікту в Україні.

Нагадаємо, на початку жовтня 2018 року у Міноборони Нідерландів заявили, що співробітники Головного розвідувального управління РФ намагалися викрасти інформацію про розслідування катастрофи MH17 на Донбасі.

У травні 2018 року Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення пасажирського малайзійського літака рейсу МН-17 у 2014 році.

Як відомо, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH-17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.