ua en ru

РФ намагалася викрасти дані розслідування щодо MH17, - Міноборони Нідерландів

РФ намагалася викрасти дані розслідування щодо MH17, - Міноборони Нідерландів Фото: Анк Бейлевелд (flickr.com/nato)

Нідерланди заявили про спробу РФ викрасти інформацію щодо катастрофи MH17

Співробітники Головного розвідувального управління Російської Федерації намагалися викрасти інформацію про розслідування катастрофи MH17 на Донбасі. Про це заявила Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд, передає РБК-Україна з посиланням на дані AP.

Зокрема, говорячи про спробу ГРУ викрасти дані про розслідування катастрофи MH17, вона зазначила, що нідерландська сторона знала про російську зацікавленість.

"Ми знали про зацікавленість російських розвідувальних служб у цьому розслідуванні і прийняли відповідні заходи", - додала Бейлевелд.

Нагадаємо, раніше в Нідерландах назвали імена підозрюваних у кібератаці на сервери Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО). У причетності підозрюють Олексія Моренця, Євгенія Серебрякова, Олега Сотникова та Олексія Мініна.

До цього Бейлевелд заявила, що в квітні 2017 року Служба військової розвідки і безпеки Нідерландів попередила кібератаку російської розвідки, націлену на ОЗХО в Гаазі. Міністерство закордонних справ Британії звинуватило розвідку РФ в організації кібератак по всьому світу.