ua en ru

Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у знищенні МН17

Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у знищенні МН17 Фото: уламки літака (flickr.com/osce_smmu)

Можливим наступним кроком є подання справи до міжнародного суду

Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення пасажирського малайзійського літака рейсу МН-17 у 2014 році. Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок, повідомляється на сайті уряду Нідерландів.

"На підставі висновків (об'єднаної слідчої групи) Нідерланди та Австралія переконані, що Росія несе відповідальність за розміщення установки "Бук", яка використовувалася для збиття MH-17", - йдеться в заяві.

Як повідомляється, за словами міністра, уряд зараз буде робити наступний крок, щоб притягнути до відповідальності Росію.

"Сьогодні Нідерланди та Австралія попросили Росію вступити в переговори, спрямовані на пошук рішення спричинене знищенням MH17. Можливим наступним кроком є подання справи до міжнародного суду", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 24 травня, Спільна слідча група (Joint Investigation Team - JIT) повідомила, що рейс MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines на Донбасі у 2014 році збили з "Бука" російської 53 бригади, що дислокується у місті Курськ.

Як відомо, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH-17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.