ua en ru

Американська General Electric і японська Nissan співпрацюватимуть у сфері виробництва електромобілів

Американська багатогалузева корпорація General Electric (GE) і японський автомобільний виробник Nissan оголосили про початок дворічного спільного проекту з виробництва та просування електромобілів, передає France 24.
"Наша компанія не почне виробляти автомобілі, але ми допоможемо Nissan зробити електромобілі доступнішими і зручнішими у використанні", - заявив представник GE Марк Літ.
За його словами, значний досвід GE в області енергетики допоможе Nissan впоратися з непростим завданням по впровадженню мільйонів електромобілів на світовий авторинок.
Співпраця з GE позитивно позначиться на створення комфортних умов для таких моделей електромобілів як Nissan LEAF, вважає віце-президент американського департаменту автомобілебудування і розробок Nissan Боб Самп. Він очікує, що завдяки спільній роботі з GE світовий автомобільний ринок буде забезпечений постачанням доступних електромобілів.
В рамках проекту експерти обох компаній намагаються застосувати до електромобілів типу Nissan LEAF розроблену GE концепцію "розумного будинку" (smart home), щоб споживачі могли за своїм розсудом керувати електрикою не тільки вдома, але й в автомобілі.