ua en ru

American Express виплатить 112 млн дол за порушення законів про захист прав споживачів

Американська влада стягне з American Express 112,5 млн дол у вигляді штрафів і компенсацій за порушення законів про захист прав споживачів, передає "Росія-24".

Як повідомляється в звіті Управління з захисту прав споживачів фінансових послуг (Consumer Financial Protection Bureau, CFPB), American Express заплатить штраф розміром у 27,5 млн дол. Ще 85 млн дол будуть повернуті власникам пластикових карток.

Порушення законів були виявлені на всіх етапах формування фінансових продуктів компанії за період з 2003 по 2012 рр. CFPB звинувачує American Express в дискримінації нових клієнтів за віком, стягуванні незаконних пенні за прострочення платежів і введення клієнтів в оману.

Зокрема, American Express ложно обіцяла пробачити клієнтам залишок старого боргу, якщо буде погашена частина заборгованості. Крім того, компанія обіцяла видати 300 дол кожному, хто підключиться до кредитної програмі Blue Sky. Згодом клієнти грошей так і не отримали.

American Express зобов'язалася відмовитися від подібної політики і запросити незалежних аудиторів, які перевірять дотримання рішення американської влади.

Читайте також: Чистий прибуток American Express в I півріччі 2012 р. збільшився на 3% - до 2 млрд 595 млн дол