ua en ru

AMD представить нову екосистему для дата-центрів

AMD представить нову екосистему для дата-центрів Фото: платформа AMD Opteron A1100 (TechpoWerUp.com)

Компанія продовжить розвивати інновації для центрів обробки даних (ЦОД) і розширення вибору для замовника

AMD представила екосистему на чіпі (SoC) AMD OpteronTM A1100, раніше відому під кодовою назвою Seattle, запуск якої відкриває нову еру інновацій, можливостей вибору і масштабованої продуктивності для серверів, вбудованих мережевих систем і додатків для зберігання даних. Про це повідомили у прес-офісі компанії AMD.

Спільно з партнерами, які розробляють обладнання та програмне забезпечення, AMD прискорює темпи впровадження систем на базі архітектури ARM® і розвиває підтримку ARM на рівні екосистеми центрів обробки даних.

"Екосистема для ARM в центрах обробки даних наближається до переломній точці, і поява нового високопродуктивного процесора AMD стає ще одним серйозним кроком вперед для тих замовників, які шукають ARM-рішення для ЦОД. Макро-тенденція конвергенції мереж, сховищ даних і серверів є важливим каталізатором цієї віхи еволюції. Тепер замовники можуть отримати процесори ARM 64-біт від провідного постачальника мікросхем з багаторічним оптом виробництва професійних корпоративних і вбудованих продуктів", - сказав віце-президент і генеральний менеджер з корпоративних рішень в AMD Скотт Эйлор.

Learn how Opteron A1100 64-bit processor brings innovation to the datacenter for enterprise solutions. bit.ly/1J4Y3fD

Опубліковано AMD 14 січня 2016 р.

Як додав директор із серверних систем і екосистем ARM Лакшмі Мандьям, Opteron A1100 SoC популяризує архітектуру ARM в центрах обробки даних: "Процесор AMD Opteron A1100 пропонує новий рівень масштабованості для всієї мережевої інфраструктури ЦОД. AMD володіє визнаною експертизою в області серверів і вбудованих систем, що робить компанію ідеальним партнером для поставок 64-бітних процесорів ARM з балансом продуктивності та енергоефективності, процесорів, які можуть вирішувати винятково широкий спектр завдань".

AMD представить нову екосистему для дата-центрів

AMD Opteron SoC A1100-серії - це перша платформа 64-bit ARM Cortex-A57 від AMD. Завдяки використанню процесорів ARM Cortex-A57 з високою швидкістю роботи інтерфейсів мережі і зберігання даних і виключної енергоефективністю, AMD Opteron A1100-серії гарантує збалансовану вартість експлуатації для сховищ даних, підтримки веб - і мережевих навантажень.

На базі AMD Opteron A1100 SoC працюють потужні системи корпоративного рівня від SoftIron з рішенням Overdrive3000 для розробників, для яких найближчим часом буде реалізовано підтримку програмно-обумовлених засобів зберігання, використовують багатий набір можливостей процесора.

"Секрет AMD Opteron A1100 ЅоС - не тільки у продуктивних ядрах. Чіп також відрізняє все, що доповнює обчислювальні ядра. І якщо у вас є додаток, в якому потрібно переміщати великі обсяги даних з високою швидкістю, він вам сподобається", - сказав CEO SoftIron Норман Фрейзер.

AMD також співпрацює з Silver Lining Solutions (SLS), компанії прагнуть інтегрувати технологію інтерконекту SLS fabric в інноваційні високощільні версії серверів, що працюють на процесорах AMD Opteron A1100-серії. Дана лінійка чіпів була розроблена для потокового мовлення, веб-сервісів і систем зберігання даних в хмарі або гіпер-масштабованих ЦОД.

Інтерконнект SLS Fabric дозволяє передавати дані з низькою затримкою і високою ефективністю на швидкості до 60 Гбіт/с, працюючи в якості карти розширення PCI Express® або окремого ASIC для готових серверних рішень.
"Ми дуже раді можливості працювати разом з AMD і пропонувати ринку енергоефективні обчислювальні системи на базі нашого інтерконекту. Комбінація ефективних процесорів AMD Opteron A1100 і унікального мережевого рішення дає можливість знизити витрати і потреби в енергопостачанні гіпер-масштабованих обчислювальних середовищ і систем зберігання", - сказав керуючий директор Silver Lining Systems доктор Пінг-Канк Хсьюнг.

На додаток до інноваційних рішень на самому кристалі, AMD також активно працює над підтримкою програмної екосистеми ARM 64-біт - критично важливого компонента для будь-якого процесора. Компанія тісно співпрацює з постачальниками корпоративних версій Linux®, включаючи Red Hat, SUSE, щоб забезпечити підтримку операційної системи і додатків.