ua en ru

Altimo закликала акціонерів VimpelCom голосувати за придбання Wind Telecom

Основний акціонер VimpelCom - компанія Altimo (телекомунікаційний підрозділ "Альфа-груп") звернулася до акціонерів VimpelCom із закликом голосувати на користь злиття з Wind Telecom на майбутньому спеціальних зборах акціонерів, призначених на 17 березня 2011 р., передає РБК.
У повідомленні Altimo також підкреслюється, що провідна роль, яка відведена в корпоративному управлінні VimpelCom трьох незалежних директорам у наглядовій раді компанії - важливий компонент успіху VimpelCom."Якщо з яких-небудь причин акціонерну угоду буде припинено, Altimo буде наполягати на збереженні ключової ролі трьох незалежних директорів у прийнятті стратегічних рішень", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, 2 березня ц.р. Лондонський суд відхилив клопотання норвезької Telenor (іншого основного акціонера VimpelCom) про заборону на проведення 17 березня 2011 р. зборів акціонерів VimpelCom Ltd., Поки VimpelCom не погодиться випустити на користь Telenor нові акції відповідно до її переважними правами.
28 січня 2011 р. Telenor ініціювала арбітражне провадження з вимогою про надання заявлених переважних прав відповідно до угоди акціонерів VimpelCom і про додаткову емісію у зв'язку з об'єднанням VimpelCom і Wind Telecom SpA єгипетського бізнесмена Нагіба Савіріса.
Telenor не бачить "фінансового та стратегічного сенсу" в цій угоді для акціонерів VimpelCom. У рамках угоди VimpelCom планує випустити на користь акціонерів Wind 325,6 млн нових звичайних акцій і 305 млн привілейованих акцій. На таких умовах частка економічних прав Telenor в капіталі VimpelCom скоротиться до 31,7%, що голосують - до 25,01%. Крім того, наглядова рада визнала операцію VimpelCom-Wind угодою із зацікавленістю, що позбавило Telenor можливості скористатися переважним правом.
11 лютого 2011 р. Telenor не прийняла пропозицію Altimo, що стосується прискореного вирішення спору (до 7 березня 2011 р., не вдаючись до забезпечувальних заходів суду) навколо угоди VimpelCom з придбання Wind Telecom. У тому випадку, якщо угода все-таки буде схвалена на зборах акціонерів, Telenor має намір реалізувати свої переважні права і взяти участь у додатковій емісії VimpelCom.
Наглядова рада VimpelCom 16 січня 2011 р. вирішив, що дана угода не може бути предметом переважного права ні для Altimo, ні для Telenor.
За умовами угоди, після завершення операції VimpelCom через Wind Telecom буде володіти 51,7% акцій єгипетського телекомунікаційного оператора Orascom Telecom Holding SAE і 100% італійської Wind Telecomunicazioni SpA У результаті злиття VimpelCom і Wind Telecom буде утворена шоста за величиною в світі телекомунікаційна компанія, що надає послуги мобільного зв'язку в 19 країнах з населенням в 838 млн чоловік і числом абонентів 173 млн.