ua en ru

Altimo домовилася про продаж Forrielite 5,9% телекомунікаційної VimpelCom за 100 млн дол

Altimo домовилася про продаж Forrielite (Кіпр) 123,6 млн привілейованих акцій (5,9%) телекомунікаційної VimpelCom за суму більше 100 млн дол. Про це повідомляє прес-служба компанії.
Після операції кількість голосуючих акцій Altimo зменшиться до менш 25%, відповідно до угоди між акціонерами і Telenor. За угодою, в найближчі 12 місяців Altimo не зможе збільшити свою частку в VimpelCom.
"Після злиття з Wind, "Вимпелком" стає глобальною провідною телекомунікаційною компанією, і за правилами корпоративного управління в даний час необхідно, адекватно захистити велику акціонерну базу. Ми вітаємо Олега Кисельова в якості акціонера "Вимпелкома". Його знання інвестицій на ринках, що розвиваються буде цінним для компанії ", - зазначив віце-президент Altimo Євген Думалкін.
Нагадаємо, в середині березня акціонери VimpelCom Ltd. схвалили операцію з Wind Telecom SpA
Чистий прибуток VimpelCom за 2010 р. по US GAAP збільшилася на 49,2% - до 1,67 млрд дол.

VimpelСom Ltd. - Об'єднана телекомунікаційна компанія, утворена в результаті злиття російського оператора ВАТ "Вимпелком" і українського ЗАТ "Київстар".Акціонерами нової компанії є російська Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп") і норвезький Telenor.

Бенефіціаром Forrielite є підприємець і заступник голови держкорпорації "Роснано" Олег Кисельов.