ua en ru

Олександр Вілкул: Будівництво "Південного обходу" навколо Дніпропетровська йде за графіком

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул провів виробничу нараду щодо будівництва першої черги об'їзної дороги навколо Дніпропетровська "Південний обхід". Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.
У нараді взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, начальник управління транспорту, зв'язку та дорожнього будівництва облдержадміністрації Ігор Антімонов, начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Микола Сироватський, голова Дніпропетровської райдержадміністрації Вадим Кобиляцький та інші.
"Роботи йдуть за графіком", - заявив губернатор. Наразі на будівельному майданчику працює 348 одиниць техніки та 698 робітників. На сьогодні практично повністю знятий рослинний шар ґрунту на всій площі майбутньої дороги і йде укладання шарів зі шлаку (укладено 1,2 км) та щебенево-піщаної суміші (укладено 600 м). Активно триває спорудження чотирьох шляхопроводів та мосту через річку Мокра Сура.
Також ведуться роботи з переоблаштування комунікацій. Уже прокладено 1060 метрів поліетиленових труб водопроводу і 4,5 км азбоцементних труб для кабелів зв'язку. Облаштовано 1,5 км резервних футлярів для газопроводів. Перевлаштовуються повітряні лінії електропередач.
Для забезпечення будівництва мосту через річку Мокра Сура в зоні магістрального газопроводу управління магістральних газопроводів "Харківтрансгаз" знизило в ньому тиск газу.
Як говориться в повідомленні прес-служби, введення в експлуатацію "Південного обходу" навколо Дніпропетровська покращить екологічну ситуацію в обласному центрі та зменшить навантаження на міські дороги.