ua en ru

Олександр Савченко призначений головою Волинської ОДА

Олександр Савченко призначений головою Волинської ОДА Фото: Олександр Савченко (rayradavasilkiv.gov.ua)

Нового очільника Волинської ОДА представив президент України Петро Порошенко

Олександр Савченко призначений головою Волинської обласної державної адміністрації. Нового очільника Волинської ОДА представив президент України Петро Порошенко.

Так, Порошенко зазначив, що наразі у Волинській області планується створення курорту державного значення "Шацьк", завершення реконструкції дороги Устилуг-Луцьк-Рівне, облаштування міжнародного пункту пропуску "Адамчуки-Збереже", впровадження у межах області сучасних технологій у галузі поводження з відходами та будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів. Порошенко висловив переконання, що Савченко впорається із реалізацію вказаних завдань.

"Впевнений, що із цими завданнями новий голова Волинської ОДА Олександр Ілліч Савченко впорається. Бажаю на цій ниві плідних результатів", - зазначив глава держави.

Волинська область демонструє стабільні результати економічного розвитку, зокрема в дорожній галузі. Зокрема, капітально відремонтовано автомобільну дорогу «Луцьк-Радехів-Львів», на що витрачено понад 400 мільйонів гривень понадпланових митних доходів. Це - у рамках ініційованого мною проекту. На різних стадіях реалізації знаходиться низка амбітних проектів: створення курорту державного значення «Шацьк», завершення реконструкції дороги «Устилуг–Луцьк-Рівне», облаштування міжнародного пункту пропуску «Адамчуки-Збереже», впровадження у межах області сучасних технологій у галузі поводження з відходами та будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів тощо. Впевнений, що із цими завданнями новий голова Волинської ОДА Олександр Ілліч Савченко впорається. Бажаю на цій ниві плідних результатів.

Опубліковано Петром Порошенком 23 березень 2018 р.

Біографія Олександра Савченка

Олександр Савченко - уродженець Кіровоградської області, кандидат юридичних наук за спеціальністю адміністративне право і процес; фінансове право, інформаційне право. Савченко - генерал-лейтенант у відставці, має другий ранг держслужбовця.

Олександр Савченко з 1984 по 1995 рік служив в органах внутрішніх справ на різних посадах, з 1995 року очолював Управління охорони громадського порядку управління МВС в Києві, з 1998 року очолював Управління адмінслужби міліції управління МВС України в Києві, також Савченко був заступник голови начальник міліції громадської безпеки. У 2001-2005 роках очолював Департаменту адмінслужби міліції, а пізніше - Департаменту громадської безпеки МВС.

У 2005-2007 роках очолював департамент Державної служби охорони МВС України, а з 2007 по 2010 рік був заступником глави МВС - начальником міліції громадської безпеки МВС.

З 2012 року Савенко працював помічником-консультантом нардепа, члена депутатської групи "Партія "Відродження" - Віктора Развадовського.

У 2014-2016 роках очолював Департамент економічної безпеки та управління ризиками НАК "Нафтогаз України", а в 2014 році Савченко був обраний головою наглядової ради "Нафтогазу". Після цього, в січні-листопаді 2017 року Савченко обіймав посаду першого заступника голови Київської ОДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко планує змінити голів Київської і Волинської ОДА.