ua en ru

Акціонери "Укрнафти" підтримали контракт з Роллінзом з другої спроби

Акціонери "Укрнафти" підтримали контракт з Роллінзом з другої спроби Фото: Марк Роллінз

Контракт підписаний обома сторонами

Акціонери ПАТ "Укрнафта" підтримали підписання трудового контракту з новим головою компанії Марком Роллінзом з другої спроби. Про це РБК-Україна повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

За його словами, при першому голосуванні за контракт з Роллінзом проголосували лише шість представників "Нафтогазу", а двоє - Ігор Палиця і Михайло Кіперман - утрималися.

Після цього акціонери переголосували - всі "за".

"Контракт підписаний обома сторонами", - підсумував Пасішник.

Він зазначив, що Палиця попросив внести до протоколу наглядової ради зауваження міноритаріїв:

1. Він попросив доповнити контракт пунктом, що зобов'язуючим Роллінза крім сплати дивідендів вирішити ситуацію із заборгованістю "Нафтогазу" перед "Укрнафтою" за газ, за якою йдуть судові розгляди.

2. Також міноритарії висловили невдоволення обранням представника наглядової ради від "Нафтогазу" Поліни Загнітко секретарем наглядової ради, аргументуючи це монополізацією з боку мажоритарного акціонера. За обрання її секретарем проголосували лише представники "Нафтогазу", а Палиця з Кіперманом утрималися.

3. Основне зауваження міноритаріїв стосувалося неможливості подачі Роллінзом кандидатів у нові члени правління всіх без винятку колишніх членів правління "Укрнафти".

Крім того, виступив голова державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров. Він повідомив, що станом на сьогодні заборгованість за податками "Укрнафти" становить 9,5 млрд грн, і закликав Роллінза звернути увагу не тільки на виплату дивідендів, але й на оплату поточних податків та заборгованості.

При цьому Пасішник пояснив, що ці зауваження були внесені в протокол засідання відповідно до вимог регламенту, однак голосування все одно проходило за початковий контракт, який вже був затверджений Кабміном і міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним.

Акціонери "Укрнафти" підтримали контракт з Роллінзом з другої спроби

Фото: акціонери "Укрнафти" підтримали контракт з Роллінзом

Нагадаємо, сьогодні проходить засідання наглядової ради "Укрнафти".

Раніше Арсеній Яценюк в ході засідання Кабміну вимагає негайно зібрати наглядова рада "Укрнафти" і підписати трудовий контракт з Марком Роллінзом.