ua en ru

Акціонери Peugeot S.А. на річних зборах затвердили виплату дивідендів у розмірі 1,10 євро на акцію

Акціонери компанії Peugeot S.А. на річних зборах затвердили виплату дивідендів після дворічної перерви у розмірі 1,10 євро на акцію, зі сплатою 7 червня 2011 р. Про це говориться в повідомленні компанії, передає РБК. Як зазначив голова Наглядової ради Тьеррі Пежо, після дворічної кризи в світовій автомобільній промисловості 2010 р. ознаменував для групи PSA Peugeot Citroen повернення до зростання виробництва і рентабельності, причому це відбулося в коротші терміни, ніж очікувалося.
Крім того, на зборах Марі-Елен Ронкороні і Жан-Поль Парер були переобрані членами Наглядової ради, Памела Кнапп обрана членом Наглядової ради замість Жана-Луї Мазюреля. Кнапп займає пост головного фінансового директора компанії GFK Group.
Нагадаємо, чистий прибуток другого за величиною в Європе виробника автомобілів PSA Peugeot Citroen SA за 2010 р. досягла 1,134 млрд євро, тоді як в 2009 р. компанія зафіксувала чисті збитки у розмірі 1,161 млрд євро. Виручка Peugeot Citroen за підсумками року збільшилася на 15,8% - до 56,061 млрд євро. У компанію PSA Peugeot Citroen S.А. окрім автомобільного підрозділу входить також банк Banque PSA Finance і ряд інших компаній.