ua en ru

Акціонери схвалили приватизацію Dell

Акціонери Dell на вчорашній нараді схвалили викуп у них акцій за 25 млрд дол. з боку Майкла Делла та інвестиційної компанії Silver Lake Partners.

Акціонери Dell на вчорашній нараді схвалили викуп у них акцій за 25 млрд дол. з боку Майкла Делла (на фото) та інвестиційної компанії Silver Lake Partners. Про це повідомляє "Росія 24".

На даний момент засновник одного з найбільших виробників комп'ютерів контролює загалом 16% акцій. Після викупу Dell стане приватною компанією, і її цінні папери перестануть торгуватися на біржі.

Як вже повідомлялося раніше, акціонери отримають 13,75 дол. за кожну акцію, а разом з цим і спеціальний дивидент в розмірі 0,13 дол. на акцію. В цілому ціна викупу однієї акції становитиме 13,88 дол. Угода також гарантує виплату дивідендів в розмірі 0,08 дол. на акцію за III фінансовий квартал.

Нагадаємо, що перша пропозиція про приватизацію з боку Майкла Делла і Silver Lake Partners надійшла ще в лютому 2013 р. Тоді засновник і чинний генеральний директор пропонував акціонерам 13,65 дол. за папір.

Однак відомий приватний інвестор Карл Айкан і фонд Southeastern Asset Management, чия спільна частка в Dell становить приблизно 13%, визнали суму угоди заниженою і запропонували викупити 58% акцій за вищою ціною: 14 дол. за штуку.

В альянс входила також Blackstone Group, але в квітні вона відмовилася від угоди, засумнівавшись у тому, що компанії вдасться відродити свій бізнес. Група пояснила своє рішення стрімким спадом на ринку ПК, а також зниженням операційного прибутку Dell.

Пізніше, в липні, рада директорів Dell попросила засновника підвищити ціну, і той пішов їм назустріч. А минулого тижня Айкан і Southeastern Asset Management також відмовилися від боротьби за компанію, висловивши задоволення, що Делл все ж поліпшив свою початкову пропозицію.

Нагадаємо, що Dell завершила II квартал поточного року з чистим прибутком, дорівнює 204 млн дол., або 12 центів на акцію. Прибуток, розрахований не за стандартами GAAP, становив 25 центів на акцію при виручці в 14,5 млрд дол.

Показники залишилися на тому ж рівні, що й рік тому. При цьому фінансові результати компанії побили прогнози Уолл-стріт, де очікувався прибуток у розмірі 24 центів на акцію при виручці 14,18 млрд дол.

Прогнози аналітиків щодо наступного кварталу поточного фінансового року становлять прибуток на рівні 25 центів на акцію при виручці, рівній 13,90 млрд дол.