ua en ru

Акціонери Mail.Ru Group розміщують 6,65% акцій компанії на ринку

Ряд акціонерів Mail.Ru Group розміщують 6,65% акцій компанії на ринку, говориться в повідомленні компанії. Акції розміщуються у формі глобальних депозитарних розписок (GDR). Кожна GDR представляє одну акцію компанії. У повідомленні компанії уточнюється, що на ринку буде розміщено до 13 млн 864 тис. 705 існуючих GDR (що приблизно еквівалентно 6,65-процентної частки), передає РБК.

Серед акціонерів, що продають цінні папери компанії, - засновники і керівники компанії, а також Tiger Global. Від даного розміщення компанія не отримає ніяких доходів, зазначається в повідомленні Mail.Ru Group.

Орагнізаторамі розміщення виступають J.P. Morgan і "ВТБ Капітал".

У повідомленні компанії вказано, що заборона на купівлю та продаж акцій акціонерами після IPO компанії закінчується 9 травня 2011р., Проте Goldman Sachs International, J.P. Morgan, Morgan Stanley і "ВТБ Капітал" погодилися скасувати його. При цьому з продають папери акціонерами буде укладено нову аналогічну угоду - на 90 днів з моменту завершення розміщення.
У продажу акцій компанії не беруть участь New Media and Technology Investment, LP, Ardoe Finance Ltd., MIH Russia Internet BV і TCH Amur Limited, які є власниками 60,34-процентної частки в капіталі Mail.Ru Group.

Російський інтернет-холдинг Mail.ru Group, підконтрольний Юрію Мільнеру, Григорію Фінгеру і Алішеру Усманову, об'єднує такі інтернет-активи, як 100% сервісу Mail.ru, 100% соціальної мережі "Однокласники.ru", 32,5% соціальної мережі "ВКонтакте", сервіс обміну миттєвими повідомленнями ICQ, а також міноритарні частки в найбільшій в світі соціальної мережі Facebook, виробника ігор для соціальних мереж Zynga, "знижкової" сервісі Groupon. У листопаді 2010 р. компанія провела IPO на Лондонській фондовій біржі, за підсумками якого продають акціонери і Mail.ru залучили близько 1 млрд дол.

Чистий прибуток компанії Mail.Ru в 2010 р. в порівнянні з 2009 р. виріс на 63% і склала 76,7 млн дол., повідомляє прес-служба компанії. Виручка холдингу зросла на 64% - до 324 млн дол., показник EBITDA за звітний період збільшився на 78% - до 116,6 млн дол.